Kategorie a hledání
13.7.2022

Kateřina Lednická

Freundschaft ve Španělsku

Vždy po návštěvě Španělska má moje máma předsevzetí si osvěžit němčinu. Divíte se proč ne po návratu z Německa?

9.3.2022

Michaela Týblová

Jak se připravit na maturitu z němčiny

Pomalu se blíží čas maturit. Pokud jste si zvolili maturitu z němčiny a nevíte co vás čeká, po přečtení našeho článku vás už nic nepřekvapí!

2.2.2022

Veronika Brossi

Tipy na lyžování v Rakousku

Patříte mezi ty, kteří rádi lyžují, jezdí na snowboardu, běžkují nebo se jen tak rádi prochází po zimních horách? Teď je ideální čas někam vyjet. Pokud hledáte inspiraci na destinaci, jste tu správně!

2.11.2021

Michaela Týblová

Weihnachtslebkuchen - Vánoční perníčky

Také vám na vánočních trzích v Německu učarovaly voňavé vánoční perníčky? Nemusíte za nimi cestovat až do Německa, můžete si je udělat i doma!

15.9.2021

Michaela Týblová

Salzburg - Orlí hnízdo - Hallstatt

Letní prázdniny jsou za námi. To ale neznamená, že je výletům konec! I v běžném pracovním nebo studijním režimu se dá cestovat. Máme pro Vás tip na víkendový výlet, během kterého toho stihnete hodně a navíc se dá podniknout v každém ročním období!

27.7.2021

Michaela Týblová

Kaiserschmarrn: Císařský trhanec

Cesta do rakouských Alp nemusí být jen za dobrou lyžovačkou nebo výšlapy, ale také za gurmánským zážitkem. Rakouská národní kuchyně není jen o řízku s hranolkami a o štrůdlu, naopak dodnes čerpá ze své staleté císařské historie. Mezi nejoblíbenější rakouskou pochoutku této alpské země patří tzv. Kaiserschmarrn, tedy císařský trhanec, oblíbené jídlo císaře Franze Josefa. Jak na přípravu tohoto pokrmu?

14.6.2021

Michaela Týblová

Mezinárodní zkoušky Goethe-Institut

O mezinárodních zkouškách angličtiny jste už nejspíš slyšeli. Víte ale něco o těch německých? Pojďme si o nich něco málo říct! :)

4.5.2021

Michaela Týblová

Slangové výrazy v němčině

Co když při návštěvě některé německy mluvící země uslyšíte třeba "Mach Banane!" a nebudete vědět, co máte dělat? Pojďme se společně podívat na německé slangové výrazy!

12.2.2021

Michaela Týblová

Německý slovníček u lékaře

Nejen v dnešní době je velice důležité, abyste se dokázali dorozumět s lékařem. Během cestování, erasmu, pracovní stáži nebo žití v jiné zemi může nastat situace, kdy tak pomůžete nejen sobě, ale i svým blízkým. V tomto článku se podíváme na základní slovní zásobu v němčině, která vám pomůže takovou situaci bez problémů zvládnout.

22.12.2020

Michaela Týblová

Vánoční slovníček němčiny

V době Adventu všichni rádi navštěvujeme vánoční trhy. Kromě našich trhů také hojně jezdíme do Německa nebo Rakouska za jejich proslulými trhy se svařákem, punčem, currywurstem a vánočními perníčky. Takový výlet je také skvělou příležitostí k rozšíření svých jazykových znalostí. Pojďme se podívat na to, co by se Vám tak mohlo hodit za vánoční slovíčka!