Kategorie a hledání
14.6.2021

Michaela Týblová

Mezinárodní zkoušky Goethe-Institut

O mezinárodních zkouškách angličtiny jste už nejspíš slyšeli. Víte ale něco o těch německých? Pojďme si o nich něco málo říct! :)

14.11.2018

Jarka Klopf

Když se dostanete do mrtvého bodu...

Představte si, že se pár let učíte … (=dosaďte si anglicky, německy, španělsky, francouzsky nebo ten váš cizí jazyk) a najednou máte pocit, že se nikam nehýbete. Možná děláte stále stejné chyby, používáte stejnou slovní zásobu a to, co potřebujete říct, ze sebe vždycky nějak vysoukáte a nějak se domluvíte. Je to pravděpodobně jen váš subjektivní pocit, ale na druhou stranu vás chápu. Dostali jste se do mrtvého bodu. Možná ztrácíte motivaci? Začarovaný kruh? Ale jak z něj ven?

19.1.2017

Jaroslava Klopf

Neměl to Homer jednodušší?

English? Who needs that? I'm never going to England.

3.10.2014

Lucie Potužáková

Nastala móda zkracování!

Chystáte se v následujícím roce na zkoušku FCE (Cambridge English First) nebo CAE (Cambridge English Advanced)? Mám pro vás skvělou zprávu! Nastala móda zkracování! Od roku 2015 mění obě zkoušky svou podobu. Budou méně časově náročné.

9.9.2014

Iveta Pospíšilová

Do kterého skupinového kurzu se přihlásit?

Kurzů je opravdu mnoho a někdy je složité vybrat pro sebe ten správný kurz. Do kterého kurzu se tedy zapsat?

18.4.2014

Iveta Pospíšilová

Čínské léto v Praze

Cítíte již léto ve vzduchu a přemýšlíte o letní dovolené, nebo nějaké letní aktivitě? Určitě jsou mezi vámi ti, kteří by rádi léto využili netradičně, například studiem cizího jazyka. Využijte nabídku IJV a prožijte s námi aktivní léto v Praze! Pod pojmem aktivní léto v Praze si každý samozřejmě představí něco jiného, ale jednou z možností v Praze může být i návštěva letní školy v IJV!

8.2.2013

Martin Podhorský

Status studenta ve školním roce 2013/14

V poslední době se pojem status studenta skloňuje snad ve všech pádech. Status studenta mají všichni žáci a studenti základních, středních a vysokých škol. Ještě v tomto školním roce je pak status studenta přiznán studentům pomaturitních kurzů, pokud takový kurz organizuje škola, která je uvedena ve zvláštní vyhlášce Ministerstva školství. Jenže právě tento bonus by měl v příštím školním roce, tedy 2013/14 skončit a budoucím studentům pomaturitních kurzů hrozí, že o status studenta přijdou.

13.7.2012

Jitka Novotná

Novinky v pomaturitním studiu

Protože nám opravdu záleží na tom, aby naši pomaturitní studenti byli maximálně spokojení, neusnuli jsme na vavřínech a pro nový školní rok 2012/13 jsme opět připravili mnoho novinek.

5.6.2012

Jitka Novotná

Já bych opravdu chtěla, jenomže...

Myslím, že můj případ není nijak výjimečný. Už dlouho se učím anglicky a chtěla bych si své znalosti oficiálně ověřit, zohodnotit. Také můj zaměstnavatel by si přál, abych své jazykové dovednosti doložila patřičným dokumentem.

5.6.2012

Jitka Novotná

Mezinárodní cambridgeské zkoušky pomohou k úspěchu i vám!

Určitě jste už někdy zaslechli, že si někdo z vašich známých udělal „efsííčko nebo petko“. Vrtá vám hlavou, co si to ti dotyční vlastně udělali? Nebojte se, nejste sami! Vám a všem ostatním, kteří se rádi dozvědí něco o mezinárodně platných jazykových zkouškách z anglického jazyka, se nyní ve zkratce pokusím vysvětlit, k čemu jsou tyto certifikáty dobré a jak se dají získat.