Španělský rytmus

9.9.2021
Různé

Nadchla vás španělská hudba a životní styl ve španělských městech? Tak právě hudba a tanec často spojuje španělské obyvatelé, kteří rádi oslavují každou malou příležitost. Právě tanec s hudbou doprovází tyto oslavy či fiesty a dává oslavě úžasnou a dechberoucí sílu. Mezi známé španělské tance patří například flamenco, jota či sevillana. Znáte některý z těchto tanců? 

 

Flamenco

Flamenco patří mezi jeden z nejoblíbenějších a nejznámějších tanců Španělska. Flamenco není pouze tanec, ale také zpěv, hudba a rytmický doprovod, který má svůj dlouholetý původ a vděčíme za něj právě Andalusii, která je centrem a kolébkou této kultury. Flamenco se dělí na několik druhů, od vážného a po lehký skoro až poklidný tanec. 

Jota

Jota vznikla v autonomní oblasti Španělska v Argonii, přičemž samotný název pochází z valencijštiny. Tento tanec se tančí za doprovodu kytary a harmoniky v tradičních krojích v rytmickém zvuku kastanět. 

Sevillana

Tanec Sevillana pochází z Andalusie na jihu Španělska, kde se nachází hlavní město Sevilla podle něhož je tanec pojmenován. Sevillana je pro všechny kdo rád tančí, není tak náročný jako třeba flamenco, právě proto je oblíbený u všech věkových kategorií. Tento tanec je velmi populární na různých oslavách, festivalech v  jižním Španělsku. 

Mezi další často známé španělské tance patří například Muiñeira, Paso doble nebo Sardana.

 

Začít se španělskými tanci můžete kdykoliv, tak proč to konečně nezkusit? Španělské písničky a úžasná atmosféra vás rozhodně pohltí. K tomu si můžete přidat ještě španělský jazyk ve skupinovým kurzu a myslím, že budete na letní fiestu na pláži skvěle připraveni. ¡Vamos a bailar!

 

Obecná španělština

když hledáte od všeho trochu
3 termíny
od 4 990,-

Autor
článku

IJV

Mohlo by se hodit...