Španělské seriály, které stojí za zhlédnutí!

8.6.2021
Různé

Máte rádi seriály? Sledování seriálů v originále je ten nejlepší způsob jak si nenucenou formou zapamatovat nová slovíčka v jazyce, který studujete. Právě sledování seriálů a filmů na vybraných platformách se za poslední rok stalo velkým hitem, proto jsem si pro vás dnes připravila tipy na španělské seriály, které by vám neměly uniknout.  

 

Ačkoliv se to může zdát jako výmluva, tak i naši lektoři tvrdí, že právě sledování seriálů v originálním znění je skvělá vzdělávací pomůcka a pomocník k tomu se v jazyce neustále zdokonalovat a odposlouchávat tak přízvuk a naučit se nová slovíčka, která neznáte.

 

Takže se můžeme přesunout rovnou k samotným seriálům, ze kterých si vybere opravdu každý!

 

Las chicas del cable - Holky na drátě

 

Tento seriál bych doporučila všem, kteří mají rádi dobové drama. Seriál se odehrává na konci 20. let 20. století v hlavním městě Španělska v jedné telefonní společnosti. Hlavní roli hrají čtyři ženy, které pracují jako spojovatelky. Vzhledem k pokroku a vyspělosti, který v tu dobu společnost zažívá, prožívají tyto ženy své úspěchy, přátelství a různé životní zvraty. Seriál doporučuji zhlédnout v originále s českými titulky. 

 

Hache - Háčko

 

Další seriál, který vás zaujme nejen španělštinou, ale především krásným španělským městem Barcelonou, kde se odehrává děj samotného seriálu Hache a kde také žije hlavní postava Helena. Příběh se odehrává v 60. letech 20. století, v oblasti obchodování s drogami a drogových kartelů. Právě hlavní postava se snaží získat přízeň jednoho z drogových vůdců, za účelem vysvobodit svého přítele z vězení.  

 

Vis a vis

 

Možná jste viděli seriál Orange Is The New Black, tak právě tento seriál se často se seriálem Vis a vis srovnává. Děj seriálu se odehrává ve španělské věznici Cruz del Sur, kde je hlavní postavou naivní mladá žena, která se kvůli svému příteli dostala do zpronevěry. Tímto krokem skončí ve vězení a musí se v novém a velmi drsném světě naučit rychle přežít. 

 

La casa de papel - Papírový dům

 

Ráda bych vám doporučila akční, krimi španělský seriál La casa de papel, který zaujme každého kdo má rád akční seriály a španělskou náturu. Myslím, že jste o tomto seriálu už jistě slyšeli, ale co by to bylo za doporučení španělských seriálů bez La Casa de papel, kde osm zamaskovaných zlodějů vezme rukojmí a drží je v Královské španělské tiskárně cenin za jediným účelem. Vzhledem k tomu, že se blíží nová série, doporučuji zhlédnout co nejdřív.

Zaujal vás některý z těchto tipů?

Ráda bych vám dala malou radu, začněte raději až v pátek, ať máte dostatek času zkouknout co nejvíce dílů!:)

 

Obecná španělština

když hledáte od všeho trochu
3 termíny
od 4 990,-

Autor
článku

IJV

Mohlo by se hodit...