Skupinové kurzy v IJV i v létě!

19.5.2021
Život v IJV

Léto je obdobím, kdy se naše denní harmonogramy trochu mění, všechno je uvolněnější, režim není tak striktní, a když situace dá, možná nás čeká i nějaká krásná dovolená. My v IJV věříme, že jazyky jsou zábava a že jejich učení se nemusí být nuda, povinnost a otrava! A proto nabízíme skupinové kurzy i přes léto. Jejich obsah a podobu jsme ale trošku upravili tak, aby měly ty správné summer vibes

Letní kurzy probíhají od poloviny července většinou do poloviny září. Kurzy pro úplné začátečníky, které jsou dvakrát týdně, končí na konci srpna. Přes léto zahazujeme učebnice, abyste je s sebou nemuseli po lekcích nosit třeba na večerní Náplavku. :) Materiály tedy lektoři připravují na konkrétní lekce podle toho, co studenty zajímá a čemu se chtějí věnovat. No a to je právě ta největší výhoda letních kurzů! Zatímco během semestru se postupuje v učebnici a studijní plán je daný, v létě se učíte to, co chcete. Léto je příliš krátké na to, abyste ztráceli čas něčím, co vás třeba tolik nebaví. Na první hodině se tak jako skupina domluvíte s lektorem, co byste přes léto chtěli dělat, co se potřebujete doučit, jaká slovní zásoba je pro vás aktuální a lektor vašim přáním lekce přizpůsobí.

V letních kurzech s námi studují naši klienti ze semestrálních kurzů, kteří ani během prázdnin nechtějí ztratit kontakt s jazykem, nebo ti z vás, kteří chtějí tu trochu času navíc využít k osvěžení znalostí nějakého jazyka, na což přes školní rok není z mnoha důvodů čas. Atmosféra v letních kurzech je mimořádně přátelská a uvolněná, lekce jsou zaměřené na konverzaci, nikam se nespěchá, ale přesto jsou kurzy jasně strukturované a z každé hodiny si odnesete nějaké nové vědomosti.

No a to nejzajímavější? Už před pár lety jsme si řekli, že léto je přece ideální čas na to, zkusit věci, které pořád odkládáme, nebo jsme vždycky chtěli vyzkoušet. A tak jsme do našeho seznamu letních kurzů přidali základy různých minoritních jazyků - arabština, norština, polština, portugalština, nizozemština nebo třeba japonština. A setkalo se to s ohromným úspěchem! Jsme tedy moc rádi, že tyto kurzy můžeme nabízet i nadále a přihlásit se do nich můžete i letos. Velmi často se nám stává, že si klienti jazyk vyzkouší v rámci letního skupinového kurzu a tak se jim zalíbí, že v něm s námi pokračují i několik let poté. A to nás nesmírně těší! 

Takže - ačkoliv to za okny momentálně úplně nevypadá, léto se blíží. A to znamená dovolená, dlouhé večery, zábava... třeba i v našich jazykových kurzech. Moc rádi s vámi léto strávíme. A nezapomeňte - Náplavka je od IJV opravdu kousíček. :)

 

 

 

 

 

Autor
článku

Veronika Brossi

Mohlo by se hodit...