Jazykový kurz on-line a pro děti

27.10.2020
Jazykové vzdělávání

Jednou z možností, jak děti rozvíjet nad rámec povinné školní docházky jsou doplňkové mimoškolní kurzy. Vhodným doplňkem jsou vždy i kurzy jazykové.

Že znalost jazyků je základ a nikdo se bez ní neobejde, je celkem jasné. 

Jazykové základy, které si vybudujeme v dětství, máme na celý život. Pokud jde o jazykové kurzy, není tedy u dětí na co čekat.  

Jak příprava kurzu dětí v IJV vypadá? 

Na začátku je poptávka rodiče po jazykovém kurzu. Tu můžete vyplnit on-line na našem webu, nebo nám  zavolejte nebo pošlete email. Je fajn, pokud v poptávce hned uvedete, co by měl kurz splnit.  Může jít nejen o pomoc s látkou ve škole ale i ambicióznější cíl. Například přípravu k mezinárodní zkoušce, začít s novým jazykem a podobně. 

Naše práce začíná hned po přijetí poptávky. Právě tehdy si děláme představu, jak kurz “postavíme” a jaký lektor bude pro vaše dítě ten nejlepší. 

Abychom zjistili ještě víc, domluvíme si s vámi telefonát a nebo videohovor. Cílem je udělat si jasnou představu jak na tom vaše dítě s daným  jazykem je a kam budeme kurz směřovat. Domluvíme si i ideální rozvrh výuky. Kurz nemusí být nutně intenzivní, jen proto, že teď má dítě dost času. Cílem je, aby výuka děti bavila a těšily se na ni. Intenzita jednou nebo dvakrát šedesát minut týdně na úvod bohatě stačí.  

Potom vybereme pro kurz toho nejvhodnějšího lektora. Vycházíme z našich zkušeností a opíráme se o kvalitní tým lektorů s úplnou kvalifikací, kteří se právě výuce dětí věnují.

Naše on-line lekce probíhají zpravidla na platformě Zoom, ale je možné používat i jiné programy. Oblíbený je Skype, Google Meet, Microsoft Teams apod. 

Odkad na první lekci vám zašleme e-mailem. Stačí na něj v domluvený  čas kliknout a hodina začíná. 

První lekce je zpravidla analytická. I když to student nepozná a hodina pro něj bude zábavná, lektor se řízeně ujišťuje o vstupní znalosti studenta. Společně potom všechno vyhodnotíme a  vybereme  nejvhodnější učebnici a strategii výuky. 

O celém průběhu přípravy kurzu vás - rodiče -  samozřejmě informujeme.  

 

První lekce je v IJV vždy “na zkoušku”. Uvědomujeme si, že si chcete být zcela jistí, že výuka bude dětem vyhovovat. Proto je celá příprava kurzu v rámci našeho servisu zdarma a pro vás nezávazná.

 

Tedy velmi obecně: Napište, my připravíme, provedeme první lekci a pak se rozhodnete :)

Věřím, že vám s výukou můžeme pomoct ihned. Dejte nám vědět a starosti nechte na nás.
Jste v IJV. Rádi se o vaše děti postaráme. Kurz nejen odborně připravíme, ale jeho kvalitu udržíme od začátku do konce.

Autor
článku

Martin Podhorský

Mohlo by se hodit...