Jak se připravit na pohovor v angličtině?

18.4.2024
Různé

Pohovor v angličtině může být pro mnoho lidí výzvou. Nejenže se musíte připravit na typické otázky týkající se vašeho profesního života a dovedností, ale musíte také překonat jazykovou bariéru. Nicméně, s trochou přípravy a sebevědomí se můžete představit v nejlepším světle. Zde je několik tipů, jak se připravit na pohovor v angličtině:

JOB_INTERVIEW

1. Procvičte si základní fráze a slovní zásobu: Začněte s procvičováním základních frází a slovní zásoby, kterou byste mohli potřebovat během pohovoru. To zahrnuje představení sebe sama, vyjádření svých kvalifikací a dovedností, popis vašeho pracovního historie atd. Snažte se také naučit si slova, která souvisí s oborem, ve kterém pracujete.

2. Připravte si odpovědi na běžné otázky: Většina pohovorů obsahuje běžné otázky, jako je "Můžete se představit?" nebo "Jaké jsou vaše silné a slabé stránky?" Předem si připravte odpovědi na tyto otázky a procvičte je, abyste byli připraveni odpovědět plynule a sebevědomě.

3. Poslouchejte anglické audiomateriály: Poslech anglických audiomateriálů vám pomůže zlepšit vaše porozumění mluvenému angličtině a zvyknete si na různé akcenty a rychlosti řeči. To vám pomůže lépe porozumět otázkám, které vám během pohovoru budou položeny.

4. Procvičte simulovaný pohovor: Zkuste si s někým zahrát simulovaný pohovor v angličtině. Tím získáte nejen cennou zpětnou vazbu, ale také si lépe osvojíte jazykové dovednosti v reálném kontextu.

5. Zkuste se uklidnit: Pohovory mohou být stresující, a to zejména pokud musíte komunikovat v cizím jazyce. Před pohovorem si udělejte čas na relaxaci a uklidnění. Zkuste meditaci, hluboké dýchání nebo jiné techniky, které vám pomohou snížit úroveň stresu.

6. Buďte připraveni na otázky o vašich jazykových dovednostech: Nezapomeňte se připravit i na otázky související s vašimi jazykovými dovednostmi. Například "Jak se cítíte v komunikaci v angličtině?" nebo "Můžete popsat svou úroveň angličtiny?"

S přiměřenou přípravou a sebevědomím se můžete úspěšně připravit na pohovor v angličtině. Nezapomeňte si dát čas na přípravu a věřte si! A nezapomeňte, že s přípravou na důležitý pohovor vám můžeme pomoct i my!

Autor
článku

IJV

Mohlo by se hodit...