Cizí jazyk rychle a (téměř) bezbolestně

9.5.2023
Jazykové vzdělávání

Načasujte si kdy začít

Ať už vaše rozhodnutí studovat přichází v rámci novoročního předsevzetí anebo kdykoliv v průběhu roku, je důležité si ho správně načasovat. Pokud jste se rozhodli naučit základy angličtiny během 3 měsíců, ale skočí vám do toho dvoutýdenní dovolená a dvakrát služební cesta, raději začátek odložte. Jakákoliv přestávka ve výuce váš pokrok zpomalí.

Vyberte si jazykový kurz

Nebuďte na nástrahy cizího jazyka sami. Svěřte se do rukou profesionálů a kvalifikovaných lektorů, kteří cizí jazyk nejen ovládají, ale zároveň mají i krásné poslání, a to je cizí jazyk naučit. Provedou vás říší cizího jazyka, budou se starat o váš pokrok a sdílet s vámi vaše úspěchy. Pokud máte rádi společnost a nechcete se učit sami, zapište se do skupinového kurzu. Pokud chcete mít lektora jen pro sebe, zvolte si individuální kurz.

Samostudium přináší ovoce

Účast v jazykovém kurzu je prvním významným krokem, ale u něho by to skončit nemělo. Studujte ve svém volném čase, 30 minut nebo hodina denně obvykle stačí. Pokud jezdíte do práce autobusem nebo metrem, sáhněte po knížce v originále. Do začátku určitě postačí zjednodušená četba. Další výbornou variantou je i poslech rádia nebo zhlédnutí filmu, samozřejmě v originále.

Vyjeďte do zahraničí

Pokud vám to možnosti i čas dovolí, vyzkoušejte si alespoň chvíli žít v zahraničí. Ať už je to v rámci jazykového kurzu nebo pracovního pobytu, bude to pro vás zkušenost k nezaplacení. Nejen že budete vystaveni cizímu jazyku 24/7, ale zároveň poznáte i kulturu země, jejíž jazyk se učíte. Ať už vás ke studiu cizího jazyka vedou různé důvody, nevzdávejte to po prvním neúspěchu. A pamatujte, že nikdy není pozdě začít!

Autor
článku

Jaroslava Klopf

Mohlo by se hodit...