Pomaturitní studium podle Nely Kostkové

21.4.2011
Pomaturitní studium

Když jsem se rozhodovala, na jakou jazykovou školu se přihlásit, musím přiznat, že bylo dost obtížné vybrat tu „správnou“. Na internetu je nepřeberné množství jazykových škol, které nabízejí mnoho produktů pro studium.

Nicméně jsem si vybrala jazykovou školu IJV a nelituji. A protože nejsem přímo z Prahy, ale každý den dojíždím, cena studia i lokalita, kde je škola umístěna, pro mě byly nejvíce rozhodující. IJV nabízí samozřejmě, kromě asi nejvíce žádané výuky anglického jazyka, i také jiné cizí jazyky, jako je francouzština, němčina, španělština ruština a pro cizince i český jazyk. Dále například i firemní kurzy nebo překlady a tlumočení a zajímavé jsou také i slevy jednotlivých kurzů.

IJV nabízí pomaturitní studium pro všechny úrovně vybraného jazyka, takže se vůbec nemusíte bát, že byste výuku nezvládali, podle svých znalostí budete rozřazeni do skupin a bude vám přidělen vybraný lektor. Budete připraveni na mezinárodní zkoušky KET, PET, FCE.

Když jsem nastupovala na IJV, měla jsem trochu obavy, jaký bude kolektiv a samozřejmě lektoři, kteří nás budou vyučovat. Poznala jsem spoustu nových lidí a ve třídě jsme měli bezva partu. I lektoři byli skvělí. Místo příšerného biflování, které asi všichni známe ze střední školy, nás lektoři učili tzv. „škola hrou“. Probrali jsme veškerou látku, která byla v plánu zábavnou formou, a musím s čistým svědomím říct, že jsem se do školy prostě těšila. S našimi lektory jsme si povídali samozřejmě o zvycích v jejich a v naší zemi a o rozdílech našich kultur, bylo velmi zajímavé dozvědět se spoustu nových věcí. Samozřejmě mít za lektora přímo rodilého mluvčího je ta nejlepší věc, i když z počátku moc nerozumíte, každodenním odposloucháváním jazyku, se brzo naučíte spoustu nových slov a učení pak už jde bez problému.

Samozřejmě nesmím zapomenout na management IJV. Kdykoliv se na ně můžete s čímkoliv obrátit, jak osobně, tak prostřednictvím telefonu či e-mailu, vždy rádi a ochotně pomůžou. Na studium na IJV budu vždy moc ráda vzpomínat, dalo mi hodně zážitků, zkušeností, znalostí a také spoustu nových kamarádů.

-Nela Kostková

Autor
článku

Nela Kostková

Mohlo by se hodit...