Lektor/učitel

11.12.2018
Pomaturitní studium

Mnoho studentů neví co dělat po maturitě, je přece tolik možností. Jednu z nich nabízíme i my, a to pomaturitní studium v angličtině. Pokud si zvolíte tuto možnost, možnost zlepšit si úroveň jazyka a možná se naučit i nějaký nový, otevřou se vám nové možnosti.

Jednou z věcí, kterou si ale studenti neumí představit po třinácti letech ve škole je průběh hodin. Každý si zřejmě představuje podobné hodiny, jako zažíval na střední škole, kde do něj učitelé hustili mnoho informací a hrozili špatnými známkami. Někdo může mít lepší zkušenosti, někdo horší, co však všechny studenty spojuje, je strach ze známek a toho, co po nich budou všichni chtít, co budou MUSET dělat.

U nás je to jiné, žádný student nic nemusí. Všichni jsou zde dobrovolně, z vlastního rozhodnutí, proto vše co se zde děje je dobrovolné, znamená to tedy nový druh zodpovědnosti, nové zkušenosti. Lektoři jsou zde úplně jiní, než klasický pedagog na škole. Hodiny jsou plné příjemných konverzací, her, projektů a různých akcí. To ale neznamená, že se u nás studenti neučí, nebo že nepíší žádné testy, samozřejmě, že se zde učí s normální učebnicí a jednou za čas se píše i test, ten má studentům ale ukázat, kde mají slabiny, nebo naopak, že jim to jde dobře a ne je trestat známkou.

Hlavní rozdíl je v přístupu lektora, který nikoho do ničeho nenutí, snaží se studenty správně motivovat, pomáhat a naučit něco nového. Proto není potřeba se bát, jak budou hodiny vypadat a kdo vás bude učit, u nás učí převážně mladí lektoři, kteří mají ovšem mnoho zkušeností a s mladými lidmi je to baví, jsou kreativní a ke studentům mají blízko. Nikdo nad vámi nebude stát se vztyčeným prstem, u nás se neučíte, protože musíte, ale protože chcete.

Hoďte tedy předsudky o všech „učitelích“ za hlavu, u nás si hodiny užijete bez stresu a v pohodě.

Budeme se na vás těšit!

Autor
článku

IJV

Mohlo by se hodit...