Jací jsou Francouzi a na co se připravit při návštěvě Francie?

18.5.2022
Různé

 

Pomalu přichází čas dovolených. Míst, kam vyrazit a seznámit se s místní kulturou a procvičit si jazyk, je opravdu spousta. Každá země má svá specifika. My se tentokrát zaměříme na Francii, která láká nejen dobrým jídlem, ale také nepřeberným množstvím kulturních památek. Co od Francouzů můžete na své cestě očekávat?

Francouzi jsou neskutečně hrdý národ. Jsou hrdí na svou zemi, na svůj jazyk, historii, politiku, kulturu, … prostě na vše, na co si vzpomenete. Proto je dobré toto respektovat a zajímat se o vše, co je francouzské. S tím souvisí i komunikace ve francouzštině. Francouzi neradi mluví anglicky.

Francouzi jsou velice společenští. Rádi komunikují a diskutují. O všem, dlouho a často. A nejlépe, pokud to jde spojit i s dobrým jídlem. Francouzský národ je požitkářský – milují dobré jídlo a život vůbec. Pokud jste kavárenský povaleč, budete ve Francii spokojen. Obchůdky s čerstvým pečivem, kavárny a dobré restaurace na každém rohu.

Pozor, Francouzi jsou citliví na jakékoliv předsudky a narážky týkající se žen a jejich schopností. Jsou to jeden z evropských národů s největším zastoupením žen ve veřejném a politickém sektoru. A ženy tu získávají respekt i uznání v takových oborech, které jsou u nás v Česku považovány za typicky mužské.

Zároveň platí nepsané pravidlo oddělování pracovního od soukromého. Francouzi moc rádi mluví o své rodině a je pro ně neskutečně důležitá. Ale ne v práci.

Francie je hodně byrokratická země. Pokud máte rádi vyplňování formulářů, budete ve svém živlu. A pokud ne, bohužel to budete muset vytrpět. Ale není to nic, co by se nedalo vykompenzovat dobrou kávou a makronkou s výhledem na Seinu.

Užijte si krásnou dovolenou ve Francii a snězte hodně croissantů.

Rádi byste před dovolenou pochytili pár základních frází? Určitě se podívejte na naši nabídku kurzů francouzštiny.

Autor
článku

Klára Coufalová

Mohlo by se hodit...