Motivujte své zaměstnance!

20.4.2022
Jazykové vzdělávání

Odchází vaši zaměstnanci ke konkurenci, a to i přes to, že jste jim v posledním roce dvakrát zvýšili plat? Zdá se vám, že i ti, kteří se zdáli tak slibní, jsou nyní jako by bez šťávy a nevýkonní? Možná jste je jen nedokázali správně motivovat. Přidat pár tisícovek k platu přitom nemusí být jedinou cestou jak přimět pracovníky k lepšímu výkonu. Velmi důležitá je i nefinanční motivace.

Na každého platí něco jiného

Každý z nás je jiný. Někdo je nadšenec a ke štěstí mu stačí, když jej šéf poplácá po rameni. Naprostá většina ovšem ocení, když jim zaměstnavatel umožní možnost seberealizace a vzdělávání. Citlivé rozvíjení potenciálu zaměstnanců formou vzdělávání výrazně zvyšuje hodnotu firmy a její odbornost. Kvalifikovaní zaměstnanci přispívají k dalšímu rozvoji firmy a jsou její vizitkou.

Hlavně správně plánovat…

Při plánování vzdělávání zaměstnanců je dnes možné vybírat z takřka nepřeberné nabídky různých seminářů a školení. Výběr kurzů by měl vždy odpovídat cílům, které firma sleduje. Potřebuje firma komunikovat se zahraničním dodavatelem, ale pracovníci obchodního oddělení jazyk příliš neovládají? Naplánujte jim jazykové kurzy. Ztrácí váš tým na výkonnosti a pozorujete jeho rozpadání? Pomůže vám teambuildingová akce.

Jazykové kurzy jako nefinanční motivace

S kurzem teambuildingu vám v IJV nepomůžeme, ale s provedením komplexního jazykového vzdělávání ve firmách máme rozsáhlé zkušenosti. Ať již máte v plánu objednat jeden či třicet kurzů, vždy se zajímáme o cíle, kterých má být dosaženo. Potřebují zaměstnanci zlepšit obecný jazyk anebo je na čase začít s odbornou terminologií? Budou zaměstnanci skládat mezinárodní jazykové zkoušky? Odjíždí na zahraniční stáž?

To je jen výběr otázek, které nás budou zajímat.

Po stanovení cílů provedeme odborný audit jazykových znalostí zaměstnanců a vybereme vhodné vzdělávací programy. Součástí jazykové koncepce je vždy i způsob monitoringu a průběžného hodnocení pokroku zaměstnanců.

Prohlédněte si naše reference a objednejte si ještě dnes bezplatnou konzultaci firemních kurzů. Jsem připravena vás přesvědčit o kvalitě svého týmu, se kterým je radost spolupracovat.

Autor
článku

Jaroslava Klopf

Mohlo by se hodit...