Kategorie a hledání
6.10.2022

Martina Zahrádková

Jak se připravit na CAE?

Jazykový certifikát v dnešní době již představuje jakýsi zlatý standard. Maturitní vysvědčení příliš nikoho nevytrhne, jazykové certifikáty jsou pro zaměstnavatele nejpřístupnějším dokladem o úrovni jazyka. Bonusem pak pro někoho může být to, že se určitými certifikáty dá nahradit právě ona maturita nebo předmět na vysoké škole. Nejrozšířenějším, a dalo by se říci nejdůležitějším, jazykem je dnes angličtina, proto bude v tomto článku řeč právě o ní a o tom, jak se připravit na CAE, tedy na zkoušku z angličtiny na úrovni C1.

17.3.2021

Noemi Cihlářová

Online den otevřených dveří se blíží!

Přemýšlíte nad pomaturitním studiem? Jste v maturitním ročníku a nevíte kam dál? Den otevřených dveří je skvělou možností, jak se přesvědčit o tom, že pomaturitní studium je pro vás tou nejlepší cestou. První online den otevřených dveří proběhne již 31. března od 15:00.

23.9.2020

IJV

Nevíte kam po maturitě a na vysokou se vám nechce

Dokončili jste střední školu a máte pocit, že maturita byl váš největší výkon? Vaši spolužáci se už dlouho připravují na SCIO zkoušky a vy nevíte, co byste chtěli dělat? Přemýšlíte, jestli si vzít GAP year, nebo začít chodit do práce? Tak právě vám by se mohl líbit pomaturitní kurz angličtiny v IJV.

11.12.2018

IJV

Lektor/učitel

Mnoho studentů neví co dělat po maturitě, je přece tolik možností. Jednu z nich nabízíme i my, a to pomaturitní studium v angličtině. Pokud si zvolíte tuto možnost, možnost zlepšit si úroveň jazyka a možná se naučit i nějaký nový, otevřou se vám nové možnosti.

15.5.2014

Lucie Potužáková

Pomaturitní studium. Na co se těšit v roce 2014/2015?

Maturitní zkoušky jsou v plném proudu. Už jen, aby to všechno dobře dopadlo, a hurá! Možností, co dál, se nabízí spousta. Možná jste měli vždycky jasno v tom, že budete studovat vysokou, a těšíte se na přijímačky, možná byste si rádi našli práci, která vás bude bavit, třeba se těšíte na "poslední" prázdniny, sháníte letní brigádu, nebo se chystáte do zahraničí. Ať už máte plány jakékoli, měli byste vědět, že existuje ještě další možnost, jak smysluplně rok po maturitě strávit. Pomaturitní studium angličtiny v IJV! A na co se můžete těšit?

12.7.2013

Jitka Novotná

Pomaturitní studium - na co se můžete těšit?

Protože nám velmi záleží na tom, aby naši pomaturitní studenti byli opravdu spokojení, věnujeme přípravě kurzů velkou pozornost.

25.3.2013

Lucie Potužáková

O pomaturitní dřině, praxi i zábavě

Už je to chvíle, co se naši pomaturitní studenti věnují přípravě k mezinárodním zkouškám PET, FCE a CAE. Příprava probíhá opravdu intenzivně - opakování a prohlubování znalostí gramatiky i slovíček střídá seznamování se se strategiemi, které by měl člověk k úspěšnému zvládnutí zkoušek znát. A nejen to, pilování vlastních taktik k tomu jak se vypořádat se čtením, s poslechem, psaním a mluvením je samozřejmě na denním pořádku. U nás v IJV se příprava zkrátka nesmí podcenit.

13.2.2013

Jitka Novotná

Cambridgeské zkoušky na počítači – CBT (Computer Based Tests)

Ti z vás, kteří mají letos v plánu skládat Cambridgeské zkoušky FCE a CAE, budou mít možnost vybrat si ze dvou variant - klasický test nebo Computer Based Test. Pokud si nejste jistí, o co vlastně jde, nebo se nemůžete rozhodnout, který typ zkoušky by pro vás byl vhodnější, pak vám snad pomůže následující příspěvek.

8.2.2013

Martin Podhorský

Status studenta ve školním roce 2013/14

V poslední době se pojem status studenta skloňuje snad ve všech pádech. Status studenta mají všichni žáci a studenti základních, středních a vysokých škol. Ještě v tomto školním roce je pak status studenta přiznán studentům pomaturitních kurzů, pokud takový kurz organizuje škola, která je uvedena ve zvláštní vyhlášce Ministerstva školství. Jenže právě tento bonus by měl v příštím školním roce, tedy 2013/14 skončit a budoucím studentům pomaturitních kurzů hrozí, že o status studenta přijdou.

12.10.2012

Lucie Potužáková

Pomaturitní studium v plném proudu

V IJV je každý den od rána opět pořádně rušno. A to právě díky vám, pomaturitním studentům. Je skvělé vidět, že máte hodně elánu, angličtina vás baví a přišli jste se k nám naučit nejen anglicky, ale také máte chuť si hodiny pořádně užít.