Kategorie a hledání
12.4.2016

Iveta Pospíšilová

Léto v IJV aneb léto plné ochutnávek

Letní měsíce tradičně vybízejí k novým možnostem a zkušenostem s něčím netradičním, a proto i my v IJV jsme si pro vás připravili mnoho nového a zajímavého! Co takhle dát se do objevování nových jazyků a proniknout tím do nitra jiných kultur?

15.5.2015

Iveta Pospíšilová

Už máte plány na léto?

Pokud patříte mezi ty, kteří své plány na léto nechávají spíše náhodě, pak mám pro vás pár tipů, jak naložit s volným časem o prázdninách! V IJV jsme pro vás opět přichystali ochutnávku nových exotických jazyků! Přes léto se s námi můžete naplno ponořit do studia arabštiny, norštiny, nebo řečtiny! A proč právě tyto jazyky?

5.2.2015

Katarína Zambojová

Což takhle dát si … knížku?

Také přemýšlíte, jak si zpříjemnit dlouhé zimní večery? Učíte se cizí jazyk a rádi také využíváte „něco extra“? Chcete si procvičit angličtinu v reálných situacích? Doba novoročních předsevzetí je již za námi, ale co třeba krátkodobé předsevzetí? Přečtu si knížku v angličtině. S námi to zvládnete! Nabízíme vám možnost rozvinout vaše jazykové schopnosti v rámci četby klasické i moderní literatury.

25.3.2013

Lucie Potužáková

O pomaturitní dřině, praxi i zábavě

Už je to chvíle, co se naši pomaturitní studenti věnují přípravě k mezinárodním zkouškám PET, FCE a CAE. Příprava probíhá opravdu intenzivně - opakování a prohlubování znalostí gramatiky i slovíček střídá seznamování se se strategiemi, které by měl člověk k úspěšnému zvládnutí zkoušek znát. A nejen to, pilování vlastních taktik k tomu jak se vypořádat se čtením, s poslechem, psaním a mluvením je samozřejmě na denním pořádku. U nás v IJV se příprava zkrátka nesmí podcenit.

12.10.2012

Lucie Potužáková

Pomaturitní studium v plném proudu

V IJV je každý den od rána opět pořádně rušno. A to právě díky vám, pomaturitním studentům. Je skvělé vidět, že máte hodně elánu, angličtina vás baví a přišli jste se k nám naučit nejen anglicky, ale také máte chuť si hodiny pořádně užít.

21.2.2012

Lucie Potužáková

Chcete se učit angličtinu i doma?

Možná jste někdy ve své hodině zažili něco podobného... "Tak, a teď si poslechneme vyprávění o tom, jaké mají lidé záliby. Vaším úkolem je zaškrtnout ve cvičení, co je pravda a co ne." Lektor s vámi postupně projde otázky ze cvičení. Neobjevuje se nic, čemu byste nerozuměli. "Tak můžeme?" zeptá se. "Ano!" V šílené rychlosti se na vás začnou chrlit slova, snažíte se zachovat klid a zachytit alespoň něco. Fotbal, zajímavý, rád... "Ale co s tím?" ptáte se.

21.2.2012

Lucie Potužáková

Umíte popsat chutě, vůně a atmosféru Vánoc?

Víte, ve které zemi nosí dárky Befana? Jak se liší Christmas pudding od klasického českého pudinku? Ve které zemi často tradiční vánoční stromeček nahrazuje mělká dřevěná miska s vodou a kousky nitek kolem okrajů s výhonkem bazalky, omotaný kolem dřevěného kříže?

1.9.2011

Lucie Potužáková

Kvalita vždy na prvním místě!

Už jste se někdy zamýšleli nad tím, zda jsou vaše hodiny angličtiny, němčiny nebo třeba ruštiny, na které chodíte, kvalitní, a odváděná práce lektora stojí opravdu za to? Posoudit, jak hodiny probíhají, a to, zda jsou vedeny kvalitně, není vždy úplně jednoduché.

30.8.2011

Lucie Potužáková

Náš nejdůležitější recept. Nahlédněte pod pokličku!

Představte si, že chcete uvařit bramborovou polévku a výborně si na ní pochutnat. Co vše k tomu potřebujete? V první řadě jsou to ingredience (cibule, mrkev, brambory, ...). To ale není všechno, měli byste znát i postup, který vám zaručí tu nejchutnější bramboračku na světě. Stejně jako s vařením to funguje i s učením. Víte, které ingredience pro své učení potřebujete: gramatiku, slovní zásobu, výslovnost..., ale měli byste také znát způsob, kterým se budete cizí jazyk učit. Pojďme se společně podívat pod pokličku a odhalme postupy (metody), které v IJV preferujeme, abyste se u nás jakýkoli cizí jazyk spolehlivě naučili.

29.8.2011

Iveta Pospíšilová

Co vám dá pomaturitní studium?

Končíte letos střední školu a stojíte před vážným životním rozhodnutím „A co dál?“Vaši spolužáci jdou na vysokou školu, ale vám už se do učení nechce, nebo se vám nechce strávit dalších 5 let na studiích? Výběr vašeho budoucího povolání je vždy jen a jen na vás, ale věřte, že „umět anglicky“ se vám bude hodit vždy a všude.