Kategorie a hledání
9.5.2023

Karolína Dolejšková

Co jste o řečtině nevěděli!

Dneska se společně podíváme na 5 zajímavostí o řečtině, které vás zaručeně překvapí. Třeba ve vás probudí zájem natolik, že se rozhodnete přihlásit do našich ONLINE kurzů řečtiny.

31.3.2023

Kateřina Lednická

Nepořádek se sklenicemi

Pár let zpátky se známí vydali do Turecka do Antálye na dovolenou. Bylo krásné počasí, seděli ve venkovní hotelové restauraci a podezřele dlouho čekali na jídlo, které si objednali, stejně jako ostatní návštěvníci restaurace. Byl problém s personálem. „To je bordel“, konstatoval známý po skoro hodině čekání.

1.11.2022

IJV

Test angličtiny zdarma

Studujete angličtinu již delší dobu a přemýšlíte jaký pokrok jste udělali? Anebo se k výuce po delší době vracíte a chcete vědět, jaká gramatika a slovní zásoba potřebuje trochu oprášit? V každé fázi výuky angličtiny se Vám hodí test, který vaši jazykovou úroveň ověří.

9.9.2022

Martin Podhorský

Jak intenzivně studovat cizí jazyk?

Přemýšlíte jak nastavit intenzitu Vašeho studia? Krátká odpověď na tuto otázku je zřejmá. Čím intenzivnější je naše studium, tím lépe. Ale ruku na srdce, je reálné v našem hektickém programu najít každý den několik hodin, kdy se budu jazyku věnovat, učit se nová slovíčka a procvičovat gramatiku?

9.8.2022

Karolína Dolejšková

Tlumočník vs. překladatel

Pokud tě zajímá studium jazyků, možná je dobré se zkusit zaměřit na jeden konkrétní jazyk a studovat ho do hloubky. Poté se ti totiž otevřou brány do tlumočení a překladatelství.

20.6.2022

Karolína Dolejšková

Pozdravit v korejštině není jednoduché. Proč?

Každá konverzace, v jakémkoli jazyce, začíná pozdravem. A jako jedno z prvních slovíček, při učení se nového jazyka, bude tak právě slovíčko "ahoj", nebo "dobrý den". Jenže to by exotický jazyk nebyl exotickým jazykem, aby i pozdrav nebyl lehce okořeněn.

28.4.2022

Karolína Dolejšková

Korejská abeceda aneb žádný rozsypaný čaj

Když se řekne "korejská abeceda", spousta lidí vtipně odvětí: "Jo, ta vypadá jako rozsypaný čaj.", "To jsou takový ty malý domečky, čárky a klikiháky, že?" Akorát že vůbec. Korejská abeceda je hodně podobná latince svou jednoduchostí a strukturou. A já vám dnes ukážu, že se jí zvládnete naučit během jednoho odpoledne.

21.12.2021

Michaela Týblová

Vánoční přání z IJV

Přejeme krásné svátky!

4.5.2021

Michaela Týblová

Slangové výrazy v němčině

Co když při návštěvě některé německy mluvící země uslyšíte třeba "Mach Banane!" a nebudete vědět, co máte dělat? Pojďme se společně podívat na německé slangové výrazy!

23.3.2021

Michaela Týblová

Individuální kurzy - jak probíhají?

Chcete se zlepšit v cizím jazyce, ale čtení knížek, sledování seriálů nebo výuka skrze mobilní aplikace vám zkrátka nestačí? Zkuste naše individuální kurzy, které jsou opravdu efektivní a ještě k tomu zábavné!