Kategorie a hledání
23.11.2022

Jaroslava Klopf

Výběr jazykového kurzu krok za krokem

Také máte pocit, že jste v dnešní době masírováni lákavými a zvučnými hesly a častokrát i zázračnými sliby? Nejlepší, nejvýhodnější, nejlevnější... Na reklamní akce popravdě moc nedám, a tak když jsem si chtěla minulý rok pořídit nový telefon, nebylo nic jednoduššího než stanovit si vlastní kritéria výběru: zjišťuji více o parametrech telefonu, jeho výkonu, paměti, výdrži baterie, ceně a vychází mi jasný favorit. Jak ale postupovat při výběru vhodného jazykového kurzu? Položte si pár jednoduchých otázek.

16.11.2022

Kateřina Lednická

Děti jako tlumočníci rodičům?

Rodiče často kladou důraz na jazykové vzdělávávání svých dětí, a to je naprosto v pořádku, vždyť mají celý život před sebou. Však přitom mnozí rodiče zapomínají na sebe a mnohdy se spokojí se svými stávajícími jazykovými dovednostmi a neuvažují nad jejich prohlubováním, což je chyba! Proč? Pojďme si to povědět na jednom příkladu z lyžování ve Švýcarsku.

1.11.2022

IJV

Test angličtiny zdarma

Studujete angličtinu již delší dobu a přemýšlíte jaký pokrok jste udělali? Anebo se k výuce po delší době vracíte a chcete vědět, jaká gramatika a slovní zásoba potřebuje trochu oprášit? V každé fázi výuky angličtiny se Vám hodí test, který vaši jazykovou úroveň ověří.

19.10.2022

Klára Coufalová

Jací jsou Němci a jak se chovat v Německu?

Protože na našich sociálních sítích máme měsíc říjen věnovaný německému jazyku, slušelo by se podívat i na německou náturu. Na co se při setkání s rodilcem z Německa připravit?

6.10.2022

Martina Zahrádková

Jak se připravit na CAE?

Jazykový certifikát v dnešní době již představuje jakýsi zlatý standard. Maturitní vysvědčení příliš nikoho nevytrhne, jazykové certifikáty jsou pro zaměstnavatele nejpřístupnějším dokladem o úrovni jazyka. Bonusem pak pro někoho může být to, že se určitými certifikáty dá nahradit právě ona maturita nebo předmět na vysoké škole. Nejrozšířenějším, a dalo by se říci nejdůležitějším, jazykem je dnes angličtina, proto bude v tomto článku řeč právě o ní a o tom, jak se připravit na CAE, tedy na zkoušku z angličtiny na úrovni C1.

30.9.2022

Tereza Huráňová

Nejkrásnější města okolo jezera Garda

Letní měsíce jsou za námi to ale vůbec neznamená, že je konec cestování. Právě naopak! Nadcházející období nabízí spoustu možností k objevování, které má navíc své kouzlo v tom, že většina atraktivních turistických destinací již není přeplněná turisty. V tomto článku bych se ráda zaměřila na ta nejzajímavější města okolo jezera Garda, která jsou lákává jak během parných slunečných dnů, tak i po skončení prázdninové sezóny.

22.9.2022

Denisa Draxlerová

Maďarsky se můžete naučit i vy!

Chystáte se vycestovat do Budapeště či jiných maďarských krás a bojíte se, že s angličtinou nepochodíte? Je načase naučit se maďarsky! Ačkoliv tato řeč z uralské jazykové rodiny působí strašidelně a leckomu se může zdát, že v oněch dlouhých slovech nespočívá žádný smysl, zaručuji vám, že nepotřebujete být jazykoví géniové, abyste si maďarštinu osvojili.

14.9.2022

Kateřina Lednická

Slovo "úterý" za 150 eur

Mnoho lidí zná španělské slovíčko mañana. Mañana znamená v překladu ze španělštiny do češtiny zítra, obecně mañana občas žertovně popisuje, to jak španělsky mluvící lidé nikam nespěchají, že všechno může být mañana.

9.9.2022

Martin Podhorský

Jak intenzivně studovat cizí jazyk?

Přemýšlíte jak nastavit intenzitu Vašeho studia? Krátká odpověď na tuto otázku je zřejmá. Čím intenzivnější je naše studium, tím lépe. Ale ruku na srdce, je reálné v našem hektickém programu najít každý den několik hodin, kdy se budu jazyku věnovat, učit se nová slovíčka a procvičovat gramatiku?

7.9.2022

Jaroslava Klopf

V životopise tvrdil, že umí anglicky

Přijímáte nové zaměstnance, kteří budou každý den v kontaktu s angličtinou, a potřebujete zjistit, jak ji vlastně ovládají? Jak je možné, že nový kolega tvrdil, že umí dobře anglicky, ale neumí ani vyřídit jednoduchou objednávku? Nebo naopak připravujete vzdělávací plán pro celou firmu a nevíte kde začít? Obyčejný test na gramatiku vůbec neodhalí, zda student umí nebo neumí vůbec mluvit. Vše vám pomůže rozkódovat nezávislý jazykový audit.