Co je to večerní škola?

19.9.2013
Jazykové vzdělávání

Večerní škola je kurz, který probíhá 2krát týdně v blocích a to po celý jeden semestr. Výuka je tedy intenzivní, ale zároveň se studium dá zvládat i při práci. Pokud se chcete jazyku více věnovat, pak máte právě teď jedinečnou možnost!

Večerní škola angličtiny probíhá ve třech jazykových úrovních. Studenti často nevědí, jaká je jejich jazyková úroveň. V první řadě studenty vždy odkazujeme na náš on-line test. To je však jen předběžné dělení, abychom měli představu kolik je studentů v konkrétní úrovni. Potom si studenty pozveme do IJV osobně, aby si napsali test a prošli ústním přezkoušením. Ústní pohovor je důležitý, protože žádný test nikdy zcela přesně neodhalí, jak na tom jsou studenti, co se týká komunikačních dovedností.

Večerní škola je zaměřená více prakticky, to znamená, že součástí výuky je práce na různých projektech. Např. vypracovat svůj životopis, hovořit o svém povolání, popsat svoji dovolenou, atd. Tyto reálné situace nanečisto jistě oceníte a to jak v práci, tak v osobním životě. 

Večerní škola němčiny je obdobná. Čím dál více se setkáváme s tím, že se studenti na středních nebo vysokých školách učili německy, ale pak přestoupili na angličtinu, která je více žádaná. Nyní by se k němčině rádi vrátili a hledají možnosti, jak se v němčině zlepšit. Večerní škola němčiny je pro takové studenty ideálním kurzem. Pokud patříte do úrovně „falešný začátečník“, tzn. že částečně rozumíte, ale správnou větu dohromady nedáte, pak v tomto kurzu, při této intenzitě, začnete chápat gramatické struktury a rozšíříte si slovní zásobu. 

Do kurzu s vámi budou chodit dospělí lidé a všichni budou mít společný cíl. Naučit se dobře anglicky nebo německy! 

Nezbytnou součástí studia je plnění domácích úkolů a četba v cizím jazyce. A samozřejmě vše záleží jen na vás, zda budete poctivě chodit do hodin a budete plnit domácí úlohy.

Tak co? Půjdete s námi do toho? Začínáme 14. října! Těšíme se na vás!

 

Autor
článku

Iveta Pospíšilová
Iveta Pospíšilová
Iveta je vždy ochotná řešit jakákoliv přání našich zákazníků, a z ničeho nemá větší radost, než ze spokojených studentů a z podařeného projektu. Její zodpovědný a nadšený přístup je zárukou pro naše zákazníky, kteří se vždy mohou spolehnout na to, že kurzy pod jejím vedením klapnou.

Mohlo by se hodit...