Kategorie a hledání
28.3.2024

IJV

Oživení anglického jazyka nebo fascinace slangem

Anglický jazyk je dynamický, živý a plný různorodých výrazů, které neustále rozvíjí. Jednou z nejzajímavějších a nejpoutavějších součástí tohoto jazyka jsou slangové výrazy. Tyto slovní obraty a fráze přinášejí do komunikace s nátěrem, osobitostí a často i humorem. Přestože slangové výrazy mohou být pro ty, kteří se s angličtinou učí, matoucí, pochopení jejich významu může obohatit váš jazykový repertoár a poskytnout vám lepší porozumění moderní angličtině.

1.2.2023

Kateřina Lednická

Skóre 4:4

Před pár lety letěl táta poprvé do Japonska. Zašel tam do směnárny aby si rozměnil peníze. Byl poučen, lehce se poklonil a zeptal se: „Do You speak English?" Za přepážkou odmítavě zavrtěli hlavou.

1.11.2022

IJV

Test angličtiny zdarma

Studujete angličtinu již delší dobu a přemýšlíte jaký pokrok jste udělali? Anebo se k výuce po delší době vracíte a chcete vědět, jaká gramatika a slovní zásoba potřebuje trochu oprášit? V každé fázi výuky angličtiny se Vám hodí test, který vaši jazykovou úroveň ověří.

21.4.2022

IJV

Rozdíly mezi českou a americkou kulturou

USA je oproti České republice v lecčem rozdílná země, a pokud se tento kontinent chystáte navštívit, měli byste vědět o odlišnostech, na které určitě narazíte. Zde se dočtete, které oblasti se podle čechů nejvíce odlišují od těch amerických.

22.4.2021

Jaroslava Klopf

Angličtina na letišti

Současná pandemie koronaviru nám sice zatrhla cestování ve velké míře, ale vzhledem k tomu, že se začíná blýskat na lepší časy (ťuk ťuk) máme pro vás praktické fráze, se kterými se na letišti setkáte. To, abyste byli včas připraveni až budete zase moct kdykoliv vzlétnout do oblak a odletět do své vysněné destinace.

10.3.2021

Jaroslava Klopf

Jaké seriály sledovat, když se chcete naučit anglicky?

Není pochyb o tom, že sledování televizních pořadů je skvělý způsob, jak si zlepšit angličtinu. Nejen že slyšíte rodilou angličtinu, ale hlavně jinou výslovnost, jiné přízvuky, slangové výrazy. Určitě neváhejte a pomozte si titulky. Ale anglickými, ne českými :)

27.1.2021

Jaroslava Klopf

Slangové výrazy v angličtině

Netflix, HBOGO, YouTube, pandemie. Kdo nezkouknul nějaké (=spoustu) seriály nebo filmy, ať zvedne ruku.

9.12.2020

Martin Podhorský

Jak psát formální e-maily v angličtině?

Psaní e-mailů je běžnou součástí našeho života. Používáme je v práci, osobním životě. Zvláště v obchodní sféře je e-mail často i naší vizitkou. Na základě naší zprávy si zákazník, ale třeba i nadřízený v práci dělá dojem o nás, o naší práci a našich komunikačních schopnostech.

7.10.2020

IJV

Pohovor v angličtině

Hledáte zaměstnání a při pozvánce na osobní pohovor Vám personalista sdělil, že Vás čeká část pohovoru v angličtině, i když jste angličtinu dlouho nepoužívali? V tom případě gratulujeme, protože máte spoustu času se na pohovor v klidu připravit a zvýšit svou šanci na úspěch. Jak?

4.12.2018

Lucie Potužáková

Angličtina kdykoliv a kdekoliv

Pokud se rozhodnete vrhnout do studia angličtiny naplno, učíte se ve skupině, nebo navštěvujete individuální hodiny, určitě mi dáte za pravdu, že setkání jednou týdně k velkému pokroku bohužel často nevede. Na víc hodin v týdnu a domácí přípravu nemáte čas? Nezoufejte! Dnešní svět vám nabízí mnoho výhod, které jste si dříve ani neuměli představit. Nezáleží na tom, jestli patříte k milovníkům “klasické” výuky a rádi si v hodinách nebo doma otevřete učebnici, nebo se raději učíte ze zajímavých článků, které vám lektor přichystá, zajisté oceníte možnost být s angličtinou v kontaktu i mimo hodiny a to kdykoliv a kdekoliv. V dnešní době jsme spojeni se světem neustále díky mobilnímu telefonu, tak proč ho nevyužít i k vlastnímu rozvoji? Pro chytré telefony dnes existuje celá řada aplikací k výuce angličtiny (i dalších cizích jazyků), a tak se pojďme podívat na jejich výhody.