5 důvodů, proč znalost němčiny výrazně pomůže vaší kariéře

14.5.2015
Jazykové vzdělávání

1. Získáte konkurenční výhodu na trhu práce

Podle nedávného průzkumu Českoněmecké obchodní a průmyslové komory zaměřeného na využívání cizích jazyků ve firmách, je pro 99% firem důležité, aby jejich zaměstnanci uměli cizí jazyky.  Více jak polovina dotazovaných firem vyžaduje dokonce pokročilé znalosti němčiny. 

Na druhou stranu pouze polovina obyvatel ČR zná cizí jazyk tak dobře, aby se jím domluvila. Vede angličtina, následovaná němčinou a ruštinou. Sehnat kvalitního zaměstnance s výbornou znalostí němčiny je tedy celkem oříšek. Naučte se dobře německy a získate šanci na lepší práci.

„Po studiích marketingu jsem praxi získával v české pobočce německé automobilky. S angličtinou bych si vystačil, ale znalost němčiny mi určitě pomohla. Prezentování německým manažerům bylo na denním pořádku. Jak se mi hodila znalost marketingových termínů v němčině,“ popisuje své zkušenosti absolvent našeho intenzivního kurzu němčiny.

2. Bude se vám lépe obchodovat 

Německo je pro nás nejdůležitější obchodní partner a německy mluví nejvíce lidí  z EU. Němčina je také oficiální jazyk Švýcarska, Lucemburska či Lichtejnštejnska. Ať už jste podnikatel nebo zaměstanec, německy mluvící trh vám nabízí mnoho možností. V ČR působí více než 4000 německých a 2000 rakouských firem. S angličtinou se dá vystačit, ale pro úspěšný prodej se samozřejmě vyplatí znát rodný jazyk svých zákazníků.

3. Nastartujete zajímavou mezinárodní kariéru

Zkuste studijní nebo pracovní  stáž v Německu či Rakousku. Poptávka po českých zaměstnancích zejména v příhraničních oblastech stoupá. „Kurzy němčiny a následná stáž v Berlíně mi velmi pomohly. Bez znalosti němčiny bych nezískala zajímavé místo v české pobočce německé IT firmy,“ uvádí bývalá studentka IJV

4. Vyděláte si více

Pokud se rozhodnete v Německu žít, vyděláte si více peněz. Obyvatelé Německa patří mezi nejbohatší občany EU.  Životní úroveň v Německu, Rakousku či Švýcarsku je velmi vysoká. Platové rozdíly mezi ČR a Německem jsou pořád velké, v průměru si český zaměstnanec v Německu vydělá několikásobně více než za stejnou práci v ČR.

5. Budete se učit od nejlepších

Získávat zkušenosti a budovat kariéru v německé firmě se vyplatí. Hospodářství EU táhne právě Německo. Nejen velké firmy jako SAP, Siemens, Bosch tvoří jádro silné německé ekonomiky, jsou to především malé a střední firmy  německého strojírenství, automobilového či chemického průmyslu, které pomáhají rozhýbávat obchod v rámci EU i mimo něj. Německé podniky jsou navíc známé inovativností, která žene ekonomiku země vpřed. 

Zapište se do našich kurzů němčiny již nyní! Vyzkoušet můžet oblíbené letní kurzy, individuální výuku na míru či celofiremní vzdělávání.

Obecná němčina

když hledáte od všeho trochu
3 termíny
od 4 990,-

Autor
článku

Helena Staňková

Mohlo by se hodit...